vooraf

U bent beheerder voor de Leefsamen dienst bij een van uw naasten. Tijdens de vakantie en feestdagen kan het noodzakelijk zijn om de instellingen van leefsamen aan te passen om te voorkomen dat er onbedoelde meldingen worden verstuurd. Leefsamen is de dienst met sensoren in de woning welke meldingen geeft bij de volgende situaties:

• Rook melding
• Paniek melding, via de knop
• Open deur meldingen tijdens de ingestelde slaaptijden
• Langere tijd geen beweging in de woning (Inactiviteit)

U kunt onbedoelde meldingen voorkomen door de instellingen van Leefsamen te wijzigen op de website. Hieronder volgt uitleg hoe u instellingen kunt wijzigen afhankelijk van de situatie van de bewoner. U kunt de instellingen wijzigen door in te loggen op de ‘webapp’. Klik daarvoor op het poppetje met ‘WEB APP’ rechtsboven in uw scherm

INlOGGEN

Log in met uw email adres en persoonlijk wachtwoord zoals dat is ingesteld tijdens de installatie. Mocht u het wachtwoord vergeten zijn, klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ en vul uw account e-mailadres in. U ontvangt dan op uw mobiele nummer een nieuw wachtwoord.

Aanpassen instellingen

Zodra u ingelogd bent, kunt u om valse meldingen te voorkomen twee instellingen aanpassen, indien:

1. De bewoner langere tijd (meer dan het ingestelde aantal inactiviteitsurens) van huis is.
2. De bewoner doet tijdens oud & nieuw tijdens de ingestelde slaaptijd de deur open.

Hieronder vindt u per situatie de manier om de instellingen aan te passen.

1. De bewoner is langere tijd van huis

Indien de bewoner voor langere tijd op visite of op vakantie gaat dan kan er een inactiviteitsmelding worden verstuurd omdat er geen beweging wordt waargenomen in de woning. U kunt dit op twee manieren voorkomen.

Zet de inactiviteit monitoring uit als volgt:

 1. Ga in het menu naar “MIJN INSTELLINGEN” –> Mijn profielen.
 2. Bij “Alarmtypes schema” klikt u op het groene schuifje bij “Inactiviteit” zodat deze grijs wordt. De inactiviteit monitoring staat nu uit en u krijgt geen meldingen meer indien er geen beweging in de woning is.
 3. Vergeet na de feestdagen niet om deze optie weer aan te zetten.

Of: Zet het vakantie schema aan. Indien u het vakantieschema activeert dan wordt de inactiviteitsmonitoring automatisch uitgezet. Daarnaast zal Leefsamen dan gaan werken als een inbraakalarmsysteem.

 1. Ga in het menu naar “MIJN INSTELLINGEN” –> Mijn vakantieschema.
 2. Klik vervolgens op de knop “Wijzigen” en stel de startdatum en einddatum in van de periode dat de bewoner niet thuis is. Klik vervolgens op het schuifje uit/aan, zodat het vakantieschema ‘aan’ staat.
 3. Indien u tijdens deze periode het inbraakalarm aan wilt zetten, kunt dat apart aanzetten onder de kop ‘Inbraakmeldingen’. Leefsamen zal dan maximaal twee maal een melding versturen per 24 uur. <br>
  Indien u als beheerder de post verzorgt of planten water geeft tijdens de vakantie van de bewoner kunt u Leefsamen tijdelijk uit zetten via de mobiele app. Dit kan op uw telefoon, via het menu; de drie puntjes rechts onder, kies dan “Systeem” waarna u het schuifje uit zet (grijs). Vergeet niet na het bezoek Leefsamen weer aan te zetten. Deze functie is alleen beschikbaar voor de beheerder.

2. De bewoner doet de deur open tijdens de ingestelde slaaptijden.

Indien de deuren worden geopend tijdens de ingestelde slaaptijden dan zal er een open deur melding worden verstuurd. Komt de bewoner tijdens de feestdagen laat thuis of laat deze bezoek in of uit de woning dan zal onbedoeld de open deur melding worden verstuurd. De bewoner wordt eerst zelf gebeld en kan het alarm annuleren door op “2” te drukken. Indien gewenst kunt u de open deur alarmen ook voorkomen door de open deur meldingen tijdelijk uit te zetten. Doe dit op de volgende manier:

 1. U gaat naar “MIJN INSTELLINGEN” –> Mijn profielen.
 2. Onderaan de pagina bij “Alarmtypes schema” klikt u op het groene schuifje bij “Open deur” zodat deze grijs wordt.
 3. De open deur melding staat nu uit en u krijgt geen meldingen meer indien de deuren worden geopend tijdens de slaaptijden. Vergeet na de feestdagen niet om deze optie weer aan te zetten.