Tips voor vakantie / feestdagen instellingen

Hoe zorgt u ervoor dat er geen valse meldingen naar uw naasten gaan?
Klik op 'inloggen' rechtsboven op deze pagina en login met uw gegevens.Image

Voorkomen van inactiviteitsalarm
Optie 1: Vul het vakantieschema in

Ga in het menu naar 'vakantieschema'

Vul de start- en einddatum/tijd dat u uit de woning bent in. Dan wordt in die periode automatisch het inactiviteitsalarm uitgezet. 

Image

Voorkomen van inactiviteitsalarm
Optie 2: Zet 'inactiviteit' uit

Een alternatief is dat u 'Inactiviteit' uit zet. Dit doet u door in het linker menu naar 'Mijn profielen' te gaan. Onderaan de pagina staat het 'Alarmtypes schema' daar zet u 'Inactiviteit' uit. Vergeet inactiviteit niet weer aan te zetten, zodra de bewoner weer thuis is.

Image

Voorkomen van open deur alarmen

Zet 'open deur alarm' uit. Dit doet u door in het linker menu naar 'Mijn profielen' te gaan. Onderaan de pagina staat het 'Alarmtypes schema' daar zet u 'Open deur in de nacht' uit. 

Image

Inbraakalarm tijdens de vakantie

Ga in het menu naar 'vakantieschema'

Zet onder 'Inbraakmeldingen' de optie aan. Zodra er dan tijdens uw vakantie een beweging of open deur is (zowel dag als nacht) wordt er een alarm verstuurd. 

Image

Optioneel kunt u ervoor kiezen om een open deur in de nacht aan te zetten. Dan kan iemand die overdag in de woning komt voor de plantjes / post / huisdieren gewoon naar binnen zonder Leefsamen uit te zetten, maar is de woning in de nacht wel beveiligd.

Image

Het systeem helemaal uitzetten

Hiermee zet u tijdelijk alle alarmeringen (en het hele systeem) uit. Gebruik deze optie alleen indien er niemand thuis is, want dan werkt bijvoorbeeld de paniekalarmering ook niet. U zet Leefsamen helemaal uit in de mobiele app door de volgende stappen te doorlopen. 

Stap 1 klik op de 3 puntjes rechtsonder in de mobiele app

Image

Stap 2 klik op 'Systeem'

Image

Stap 3 klik op het schuifje om het systeem uit/aan te zetten

Image

Heeft u nog vragen?