Alarmknop noodknop sos alarm ouderen langer zelfstandig thuis

Wat is het verschil tussen Leefsamen en een mobiele noodknop?

Alarmering voor in uw woning versus alarmering voor buiten uw woning.

Uw veiligheid en gemoedsrust, ook die van uw naasten, is van groot belang. Maakt u zich wel eens zorgen over uw veiligheid, bijvoorbeeld noodsituaties waar u direct hulp nodig heeft? En vooral als u alleen woont of regelmatig buitenshuis bent? Gelukkig is er dan een oplossing: een mobiele noodknop met alarmering. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen de Leefsamen alarmknop die in en rondom het huis werkt en een mobiele alarmknop, die overal buiten het huis werkt.

De verschillen tussen een mobiele en vaste alarmknop in uw woning

Mobiele noodknop: Een mobiele noodknop is een draagbaar apparaat dat u altijd bij u kunt dragen, meestal in de vorm van een hanger om uw nek, een polsband of geïntegreerd in een horloge. Het belangrijkste kenmerk van een mobiele noodknop is dat het u de mogelijkheid geeft om overal hulp in te roepen, zowel binnen als buiten uw huis. Met de mogelijkheid om ook uw locatie direct mee te sturen. Daarnaast wordt er direct een spreek-luister verbinding opgezet. Daarmee kunt u direct praten met het gebelde contact. Dit betekent dat als u een noodsituatie ervaart, zoals een valpartij of plotselinge gezondheidsproblemen, u direct toegang heeft tot hulp, waar u zich ook bevindt.

De voordelen van een mobiele noodknop zijn onder andere de draagbaarheid en het gemak van gebruik. U kunt het apparaat overal mee naartoe nemen en het biedt gemoedsrust, wetende dat er altijd iemand beschikbaar is om u te helpen, zelfs als u zich niet in de nabijheid van een telefoon bevindt.

De nadelen van een mobiele noodknop zijn dat de knop regelmatig opgeladen moet worden en u deze knop kunt vergeten mee te nemen naar buiten.

Noodknop in uw woning: een noodknop die alleen in en om uw woning werkt, heeft als voordeel dat u de batterij maar één keer in de 2 tot 3 jaar hoeft te vervangen. Daarnaast vergeet u deze knop niet, omdat deze om uw pols zit of om uw nek hangt. Met de noodknop voor uw woning van Leefsamen, kunt u ook gerust onder de douche, omdat deze spatwaterdicht is. Wanneer u op de noodknop drukt, wordt er een alarmsignaal geactiveerd naar de ingestelde contacten. Dit type noodknop is bedoeld voor noodsituaties die zich voornamelijk binnenshuis voordoen, waar u regelmatig tijd doorbrengt.

Het voordeel van een vaste noodknop is dat het een snelle en betrouwbare manier biedt om hulp te krijgen binnen uw huis. Het is vooral handig als u zich in een noodsituatie bevindt en niet in staat bent om naar een telefoon te gaan. Gecombineerd met de bewegingsmelder(s) en het inactiviteitsalarm van Leefsamen, heeft u zekerheid dat er altijd hulp komt als u bijvoorbeeld valt.

Het belangrijkste verschil tussen een mobiele noodknop en een vaste noodknop is de locatie en draagbaarheid. Een mobiele noodknop biedt u de vrijheid om overal hulp in te roepen, terwijl een vaste noodknop u specifiek thuis de mogelijkheid geeft om snel hulp te krijgen. Het beste systeem voor u hangt af van uw persoonlijke behoeften, levensstijl en voorkeuren.

Conclusie: Als senior is het belangrijk om uw veiligheid serieus te nemen. Een noodknop alarm kan u helpen om uw gemoedsrust te vergroten en uw onafhankelijkheid te behouden. Met de directe toegang tot hulp, draagbaarheid, valdetectie, behoud van zelfstandigheid en gebruiksgemak is het de moeite waard om te overwegen. Neem de controle over uw veiligheid en geniet van het leven met de gemoedsrust die u verdient.