Leefsamen voor Best

Mede mogelijk gemaakt door deze partners:


Image
Image

Image

Image

Image

Image

Waarom dit project?

Steeds meer mensen blijven, ook op hogere leeftijd, zelfstandig wonen. Een gevoel van onveiligheid of ongemak kan ontstaan door bijvoorbeeld valgevaar, of situaties waar snel hulp nodig is. Om dan snel hulp te bieden, is er Leefsamen.

Slimme sensoren in huis staan in verbinding met naasten, zoals familie of buren. In het geval van een incident worden de naasten gealarmeerd en kunnen zij komen helpen. De sensoren bieden ook inzichten rondom het leefpatroon van de bewoner, zodat naasten een oogje in het zeil kunnen houden. Dit geeft voor zowel de bewoner, als de naasten een veilig gevoel.

Voor alle zelfstandig wonende 65+'ers in Best is er tot 31 maart 2023 de mogelijkheid geweest kosteloos kennis te maken met Leefsamen. De aanmeldperiode is nu gesloten. Wilt u toch deelnemen aan Leefsamen? Bestel hieronder en probeer Leefsamen uit. 

Leefsamen uitproberen

Hoe werkt Leefsamen?

Wanneer een sensor een incident registreert (bijvoorbeeld brand, een open deur op een gek tijdstip, paniek of langdurig geen beweging) ontvangen naasten een melding. Op die manier worden mensen snel geholpen bij incidenten in huis en, nog veel belangrijker, kunnen incidenten worden voorkomen.

Bekijk in onderstaande video hoe Leefsamen werkt:

Complete alarmering
Image

Rook of brand:
Bij rook of brand gaan de rookmelders piepen en sturen de melding door naar de contacten.

Image

Inbraak:
Gaat er een deur open in de nacht of als u op vakantie bent, dan wordt het open deur alarm verstuurd.

Image

Paniek:
Bij een druk op de knop gaat er direct een alarm naar de ingestelde contacten.

Image

Inactiviteit:
Wanneer iemand niet op staat, of langdurig geen open deur of beweging heeft gehad wordt er na een ingestelde tijd een melding verstuurd

Image

Dwalen of huis verlaten:
Wanneer op ingestelde tijden de woning verlaten wordt wordt een melding verstuurd.

Zij gingen u voor:
Image

Ingrid (74):
“We hebben de alarmering gelukkig nog niet hoeven gebruiken. Maar als mij iets overkomt, is het fijn dat mijn dochters direct op de hoogte zijn.”

Image

Martine (45):
“Mijn ouders zijn inmiddels de 75 voorbij en wonen nog zelfstandig. Als een van hen de deur uit is, kan ik dankzij
Leefsamen op afstand toch een oogje in het zeil houden.”

Image

Hans (brandweerman):
“Slimme rookmelders die een brandalarm doorsturen zijn enorm belangrijk om zo snel mogelijk te komen helpen.”

Heeft u voldoende informatie?
Probeer Leefsamen

...of scroll door naar beneden

Van montage tot alarm 

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

1.

U onvangt een bevestiging per mail.

2.

Wij nemen telefonisch contact met u op voor het inplannen van de afspraak om de sensoren in gebruik te nemen en de woonscan uit te voeren. We vragen of een naaste van u daarbij aanwezig kan zijn.

3.

Onze installatie-adviseur komt bij u thuis en plaatst in ruim 1 uur de sensoren, activeert de gewenste alarmering en legt alles uit. Ook ontvangt u een rapport voor verbeteringen in uw woning.

4.

Als de installatie-adviseur klaar is, werkt alles. U ontvangt stickers voor op de deuren, dat uw huis is beveiligd en een handleiding. Ook ontvangt u het adviesrapport voor verbeteringen aan uw woning. 

5.

Uw naaste beheert de instellingen voor u of u belt met onze helpdesk. U maakt 6 maanden gratis gebruik van Leefsamen. Na 5 maanden sturen wij u een brief met de vraag of u de dienstverlening wilt voorzetten. Indien u daarvoor kiest, betaalt u een abonnement (8,50 of 17,50 per maand). Zo niet, dan vragen wij u de sensoren terug te sturen, of deze over te nemen tegen eenmalige bijdrage van 50 euro.

Leefsamen app voor naasten
Altijd in verbinding met de bewoner
Elk contact ontvangt een update van het alarm
Alarmeringen ontvangen waar u ook bent
Optioneel: 24x7 opvolging door onze landelijke servicecentrale
Image
Klik hier en bekijk alle functies

Download in de Play Store

Download in de App Store